0342-441790

Haprekon Bouwsystemen: kelderbouw, cascobouw, betonwanden, prefab betonvloeren, poeren en borstweringen en zwembaden

Geschiedenis


 

Met ruim 50 jaar van bestaan, kent Haprekon Bouwsystemen B.V. rijke geschiedenis binnen de betonmarkt. Zie onderstaand het verhaal wat Haprekon heeft gemaakt tot wat het nu is. Een ambitieus bedrijf met passie voor beton.

1963 - Bouwbedrijf van Harten

In 1963 startte de heer H. van Harten zijn eerste onderneming, Bouwbedrijf Van Harten. Dit bedrijf vond zijn oorsprong in Kootwijkerbroek waar de heer Van Harten werkte vanuit huis, met een werkplaats in de tuin. Met een groeiend aantal werknemers was Bouwbedrijf Van Harten een aannemer die zich vooral bezig hield met de bouw en verbouw van woningen.

1990 - Haprekon

Na jaren van traditioneel bouwen en bedrijfsgroei, was het tijd voor verandering. Om de bouwtijd te versnellen en de kwaliteit te verhogen, begon de heer Van Harten met het produceren van prefab betonelementen in een nieuw gebouwde fabriek aan bedrijventerrein De Harselaar in Barneveld. Hij koos hierbij voor de naam Haprekon, wat staat voor Harten Prefab Konstructies.

Kort na de opening van de fabriek ontwikkelde de heer Van Harten een revolutionair keldersysteem, wat tot de dag van vandaag dienst doet. Dit keldersysteem, dat uitsluitend geproduceerd en geplaatst wordt door personeel van Haprekon, maakte zijn naam waar en zorgde voor nationale naamsbekendheid van de firma Haprekon. De prefab betonfabriek was hierbij uitermate geschikt voor de productie van de prefab kelderwanden.

1995 - Kootwijkerbroek

Naast de fabriek in Barneveld, bleef de vestiging in Kootwijkerbroek bestaan. In 1995 werd de vestiging totaal vernieuwd, waarbij er een nieuw kantoor en werkplaats werden gebouwd. In tegenstelling tot de jaren voorheen stonden het kantoor en de werkplaats hierbij totaal in dienst van de prefab betonfabriek. Het kantoor verzorgde de werkvoorbereiding voor de fabriek en de werkplaats werd het verzamelpunt voor de montageploegen van Haprekon Bouwsystemen.

2007 - Uitbreiding fabriek

Om te blijven ontwikkelen, startte Haprekon, naast de productie van het prefab keldersysteem, met de productie van onder andere prefab betonwanden, betonvloeren, betonpoeren en overige prefab betonproducten. Daar waar de vraag naar prefab beton toe bleef nemen, werd de fabriek in 2007 uitgebreid. Door deze uitbreiding kon Haprekon zijn productie opschalen en de klanten nog sneller bedienen.

2012 - Centralisering

Daar waar Haprekon bleef groeien en groeien, werd de vestiging in Kootwijkerbroek gesloten en werd de fabriek in Barneveld uitgebreid met werkplaats en kantoor. Op deze manier werden de lijntjes tussen werkvoorbereiding, fabriek en bouw zo kort mogelijk, met als resultaat: efficiëntie en vermindering van faalkosten.

Heden

In de ruim 50 jaar van bestaan heeft Haprekon zijn disciplines uitgebreid van kelderbouw, naar complete cascobouw, aanleg van (prefab) funderingen, stallenbouw, zwembadbouw en eigenlijk alles wat te maken heeft met prefab beton. De jarenlange ervaring en professionaliteit zorgt voor tal van tevreden en terugkomende klanten. Daarnaast werpt het betrouwbare keldersysteem tot de dag van vandaag zijn vruchten af en blijven aannemers kiezen voor een prefab kelder van Haprekon.

Door het brede scala aan prefab betonproducten kan Haprekon voorzien in de grote vraag binnen de hedendaagse markt en levert Haprekon met zijn maatwerk een stukje exclusiviteit. Door de beschikking over een eigen fabriek en bouwteam staat Haprekon dan ook garant voor snelheid en kwaliteit.